0Sepet

Sepetinizde ürün bulunmuyor
Seagate 10TB’lık Disklerini Artık Türkiye’de de Piyasaya Sürdü

Seagate 10TB’lık Disklerini Artık Türkiye’de de Piyasaya Sürdü

Ürünlerin tanıtım alanında konuşan Seagate Türkiye Yöneticisi İlknur Baydak; Bilgisayarlar için BarraCuda ve FireCuda, NAS sistemleri için IronWolf, görsel ve video kayıt işlemleri için de SkyHawk Güvenlik Disklerini içinde bulunduran Guardian Serisi’nin, birçok kullanım alanlarını göz önünde bulundurularak üretilen diskleri kullanıcılara aktardı.

Dünyadaki kurumsal verilerin %60’ı Seagate disklerinde depolandığını ifade eden Baydak, 2020 yılında 20TB’lık disk üretmeyi planladıklarını aktarırken, yakında tüm dünyada veri diyeti yapmanın zorunlu hale geleceğini aktardı. 

Seagate’in Bilgisayar için geliştirdiği BarraCuda ve FireCuda diskleri Masaüstü ve Dizüstü Bilgisayarları göz önünde bulundurarak, 2,5 ve 3,5 inç olmak üzere iki farklı boyutta satışa sundu.

Yüksek kapasite, uygun fiyat yaklaşımı ile ortaya çıkan BarraCuda’nın 2,5 inç boyutunda olan disk altı farklı kapasiteye sahip. Bunlar; 500GB, 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 5TB. 3,5 inç boyutunda olan diski ise beş farklı kapasiteyle satışa sunulacak. Bunlar; 500GB, 1TB, 2TB, 3TB, 4TB

Yine 3,5 inç boyutunda olan BarraCuda Pro diski ise 4, 6, 8 ve 10TB olarak raflarda yer alacaklar. 10TB kapasiteli diskin, 7200 RPM ve 7/24 çalışabiliyor olması performansının da en üst düzeyde olacağını ortaya sunuyor. Özellikle ofis profesyonellerinin, oyuncuların ve performansa önem veren kullanıcılarının tercih edeceği BarraCuda Pro’nun garanti süresi de 5 yıl olacak. 2 yıllık ücretsiz veri kurtarma hizmeti de ürün ile birlikte sunuluyor.

FireCuda ise Seagate’in hibrit diski. Sabit disk ve SSD’nin bir araya gelmesiyle (HDD+SDD=SSHD) oluşan disk, flash teknolojisi sayesinde diğer sabit disklere göre 5 kat daha hızlı performans sunuyor. FireCuda’nın kapasite seçenekleri 1 ve 2TB’dan oluşmaktadır.

IronWolf Diskleri 
NAS çözümleri için üretilen IronWolf diski, çoklu sürücü işlemlerinde titreşimi azaltmak için RV sensörlerini içinde barındırıyor. Bu sensörler NAS sistemlerinin ömrünü ve performansını oldukça arttırmaktadır. 

Geliştirilmiş güç yönetimi ile enerji tasarrufunu sağlayan disk, 3,5 inç boyutunda. Yıllık 180TB’lık iş oranı sunan IronWolf’un 1TB’dan 10TB’a kadar kapasite seçenekleri mevcut. Bu disk 1 ila 8 yuvalı NAS’larda kullanılabiliyor.

Yıllık 300TB’lık iş oranı sunan IronWolf Pro ise 16 yuvalı olup NAS’lara kadar kullanılabilir. Bu diskin kapasite seçenekleri arasında 2, 4, 6, 8 ve 10TB diskler yer alıyor. 2 yıllık ücretsiz veri kurtarma hizmeti de ürünle birlikte sunuluyor.

SkyHawk Diskleri   
7/24 izleme ortamları için uygun hale getirilen SkyHawk diskleri, 64 adet HD kamerayı aynı anda destekleyen bir yapıya sahip. Skyhawk Güvenlik diskleri RV sensörleri sayesinde içsel ve dışsal titreşimi tolere ederek arızaya uğramadan, uzun bir süre sorunsuz kayda imkan veriyor. Diskin 1TB’dan 10TB’a kadar kapasite seçenekleri sunuluyor.

Whatsapp Mesaj Gönder 05323595483